Lokeren
04.08.2021
meer foto's ...
alt=

Geheim échte Lokerse paardenworsten onthuld

woensdag 4 augustus 2021 om 07:35 door Rony

Het geheime recept van de Lokerse paardenworsten dat wijlen Danny Pensaert eind jaren 1970 op punt zette, wordt onthuld in het Lees-, kijk- en kookboek ‘De échte Lokerse paardenworsten.

Het idee is ontstaan tijdens de koksopleiding van Lokeraar Stany Pensaert (ja, broer van) bij CVO Groeipunt in Zele waar hij voor de module streekgerechten de Lokerse Paardenworsten als lees-, kijk- en kookboekje presenteerde.
Zijn docente Vera De Pauw, en zijn gezinsleden stimuleerden Stany om hier meer mee te doen en het kwam uiteindelijk tot een samenwerking tussen Stany Pensaert, de Stad Lokeren en de 10 beenhouwers wiens Lokerse paardenworsten het label van het VLAM streekproduct.be mogen dragen. Naast de bereidingswijze gaat er ruime aandacht naar de boeiende geschiedenis van dit eeuwenoude gerecht: Van armeluiskost tot winnaar streekproduct.be 2019.
Waar te koop
Het boekje “De échte Lokerse paardenworsten” is te koop aan 7 euro bij de Lokerse beenhouwers die de échte Lokerse paardenworsten verkopen, in het Infopunt Toerisme,
Markt 2 (tel. 09/340 94 74 toerisme@lokeren.be) en in het Stadsmuseum Lokeren, Markt 15a.
Goed doel
De Stad en het Lokers Beenhouwers Syndicaat besloten om voor elk verkocht boekje aan de Voedselbank een bon ‘Goed voor 1 kg Lokerse paardenworsten’ te schenken. Eind dit jaar overhandigt men de bonnen aan de vzw Toevlucht die voor de Lokerse Voedselbank instaat. Zo kunnen -hopelijk ruim 300- gezinnen in de eindejaarsperiode genieten van dit feestelijk gerecht.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio