Lokeren
28.08.2021
alt=

Opening speelterrein Raemdonckpark

zaterdag 28 augustus 2021 om 17:50 door Rony

Bij de start van de Burgemeester Raemdonckkermis - werd het Raemdonckpark aan de Uebergdreef officieel én feestelijk ingespeeld.

Het park kreeg een volledig nieuwe look. Er zijn 2 nieuwe brugjes, de vijver is vergroot en opgekuist. Verder werd er een gezellige picknickzone met banken en een surfeiland voorzien.
De speelzone werd een uniek speelterrein. Er zijn twee houten tipi’s gebouwd waarbij je met elkaar kan communiceren via een hoorn. Er zijn evenwichts- en lummelelementen. Je kan er schuilen. Ook werd er een nieuw voetbalterrein aangelegd.
Verder is er ook een uniek element geplaatst: een ‘beweegbank’. Dit is een comfortabele zitbank die daarnaast ook meerdere beweegfuncties heeft. Het is een innovatieve manier om mensen uit te nodigen tot bewegen.
In 2018 reeds werd er in het Raemdonckpark een eerste renovatie doorgevoerd, waarbij gekozen werd om het park in te richten als actief groen aantrekkingspunt. De huidige werken zaten omvat in een tweede fase waarbij het wandelpad werd heraangelegd en het park meer kon uitgroeien tot een recreatiepark. Ook aan de schoolgaande jeugd werd gedacht. Er werden overal in het park ziteilanden gecreëerd, bestaande uit twee ligstoelen en zes picknicktafels.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio