Lokeren
10.07.2022
alt=

Fototentoonstelling in WZC Ter Durme

zondag 10 juli 2022 om 12:32 door Rony

Johan De Grande is een grote jazzliefhebber en reist daarvoor al meerdere jaren voor geruime tijd naar de geboortestad van de jazz, New Orleans. (foto Directeur Bert Wouters en fotograaf Johan De Grande bij de tentoonstelling in WZC Ter Durme)

Als hobbyfotograaf kan hij zich daar ook uitleven, o.a. op het jaarlijks French Quarter Fest, waar hij als fotograaf veel erkenning geniet van de lokale jazzmuzikanten en de professionele fotografen. Na 3 tentoonstellingen aan de Universiteit in het Roemeense Brasov, waar een aantal foto’s permanent blijven hangen, was in februari 2020 zijn eigen Lokeren aan de beurt met een tentoonstelling in het CC Lokeren. Johan stelde toen 30 portretten van jazzmuzikanten tentoon, genomen tijdens dit French Quarter Fest, over een periode van 10 jaar, telkens 3 foto’s per jaar. De foto’s zijn in zwart-wit om details, emoties en expressies te accentueren.

Johan De Grande: “Het was eigenlijk de bedoeling dat deze tentoonstelling voor ongeveer 6 maand onmiddellijk na CC Lokeren naar WZC Ter Durme zou verhuizen. Covid-19 heeft daar echter een stokje voorgestoken. De foto’s hangen daar echter nu wel en doordat de coronabeperkingen nu vrijwel onbestaande zijn, willen we er wat meer ruchtbaarheid aan geven. De fototentoonstelling loopt nog tot eind oktober. Uiteindelijk konden we dit jaar ook terug naar New Orleans reizen en veel bevriende muzikanten na 3 jaar terugzien. New Orleans is zowat onze tweede thuis geworden"

Praktisch:

WZC Ter Durme, Polderstraat 2, Lokeren tot eind oktober 2022 i.s.m. DigiFoto Lokeren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio